Gebruikersverhalen

Andrea Elisabeth en haar man wilden in hun huis blijven wonen

AssiStep Andrea Elisabeth

Andrea Elisabeth lijdt aan neuropathie. Van zodra de symptomen zich begonnen te manifesteren, werd het traplopen een uitdaging.  Echter een traplift kopen zou te ingrijpend zijn; ze wilde haar eigen benen gebruiken. Met behulp van een AssiStep traphulp kunnen zij en haar man blijven wonen in het huis dat ze in 1984 bouwden.

Wilde blijven wonen in het huis wat ze gebouwd hadden

Andrea Elisabeth en echtgenoot Tore Andreas wonen samen in een huis dat ze in 1984 hebben gebouwd. Hier brachten ze het grootste deel van hun volwassen leven door. 15 jaar geleden overwogen ze om naar een appartement te verhuizen, maar besloten toch om in het huis te blijven wonen. Als je eenmaal de trap opkomt, is het zo praktisch omdat alles wat we gebruiken op dezelfde verdieping ligt. Bovendien vinden we het hier erg leuk.

Leed aan neuropathie

Op een dag begon Andrea Elisabeth een gevoelloos gevoel te ervaren. Toen iemand haar voet aanraakte, merkte ze het niet op. Dit werd veroorzaakt door neuropathie.

  • Ik merkte dat traplopen steeds moeilijker werd.

Ze zou over de leuning hangen en zichzelf optrekken.

  • Het was een probleem. Het leek alsof je angstig was om de trap op of af te gaan.

Toen haar plaatselijke ergotherapeut bij haar thuis kwam om mogelijke aanpassingen in de woning te overleggen, vroeg Andrea Elisabeth wat ze met de trap konden doen.

Veel mensen besluiten om een traplift aan te schaffen wanneer het lopen tussen verdiepingen te moeilijk wordt, maar ze wilde dit niet.

  • Dat zou te ver gaan. Ik wil zo veel mogelijk op mijn benen staan.
AssiStep Andrea Elisabeth

Actief blijven

Voor haar is actief blijven belangrijk. En het is cruciaal om haar vermogen om te lopen te behouden. Andrea Elisabeth is lid geworden van een trainingsgroep die diverse wekelijkse bijeenkomsten houdt, geleid door een fysiotherapeut met als doel om de leden fit te houden. De dames van de groep genieten zoveel van elkaars gezelschap dat ze puur voor hun plezier een extra maandelijkse bijeenkomst houden.

Het verkrijgen van de AssiStep traphulp

Ze herinnerde zich dat ze in een tijdschrift over de AssiStep had gelezen en vroeg zich af of dit een alternatief kon zijn voor een traplift. Haar ergotherapeut zorgde ervoor dat ze het kon uitproberen en hielp haar de AssiStep te verkrijgen. Kort daarna liet ze thuis een traphulp AssiStep installeren, die ze nu al een jaar gebruikt.

  • Het is zo gemakkelijk nu! En als je over die leuning zou blijven hangen, weet je zeker dat je uiteindelijk het effect van de ongelijkmatige belasting op je rug zou gaan voelen, “zegt Tore Andreas.
  • “Ja, en op mijn heupen, schouders en ik weet niet wat,” antwoordt Andrea Elisabeth. “En ik weet zeker dat het geholpen heeft dat u als een ingenieur ernaar heeft gekeken, dat het er goed uitzag en het zelfs ook heeft gebruikt”
  • Ja, het heeft de juiste onderdelen en componenten en werkt zelfs goed als een leuning voor diegenen die zonder problemen de trap oplopen.
  • Ik denk dat dit een oplossing is die we vele, vele jaren kunnen hebben,” besluit Andrea Elisabeth.

 

Ik denk dat dit een oplossing is die we vele, vele jaren kunnen hebben.

– Andrea Elisabeth

Nieuwe herinneringen maken

Het paar is al 52 jaar getrouwd en ze hebben veel goede herinneringen aan het verleden. Toch is het belangrijk om nieuwe te maken. Dus als Tore Andreas op pad gaat voor zijn hobby oriëntatielopen, vinden ze manieren waarop Andrea Elisabeth toch mee kan. Door haar neuropathie is wandelen een uitdaging voor haar.

Ze gaat op haar vierwieler een bosweg op en dan ontmoeten ze elkaar op bepaalde plekken. De een stopt en wacht op de ander voordat ze verder gaan. Op deze manier kunnen ze samen van de natuur genieten.

Ze laat haar niet door haar neuropathie tegenhouden. En met behulp van een paar hulpmiddelen en aanpassingen om het dagelijkse leven eenvoudiger te maken, wordt alles zo veel beter.

  • Wanneer ik mijn rollator heb om mezelf te ondersteunen om te lopen, ren ik in een ogenblik van het ene uiteinde van het huis naar het andere.
AssiStep Andrea Elisabeth

Perifere neuropathie

Perifere neuropathie is een groep aandoeningen die optreedt als gevolg van schade of irritatie aan perifere zenuwen (en niet aan de hersenen of het ruggenmerg zoals bij multiple sclerose).

De symptomen variëren, afhankelijk van welke zenuwen worden getroffen. Men kan een gebrek aan gevoel ervaren, brandende pijn, scherpe plotselinge pijn, verlamming, spieratrofie, overgevoelig voor aanraking of helemaal geen gevoel als de zenuwvezels volledig vernietigd zijn.

De therapie is gericht op het blootleggen van onderliggende oorzaken en de behandeling ervan. Als de onderliggende oorzaak kan behandeld worden, zullen de aangetaste zenuwen meestal herstellen, maar dit is doorgaans een lang proces. Fysiotherapie is vaak een onderdeel van de behandeling om de optimale spierfunctie en spierkracht te behouden, evenals het verminderen van pijn en andere symptomen.

Waarom de AssiStep een goede keuze is?

pokal

Ontworpen voor uw woning

De AssiStep is ontworpen en ontwikkeld door ingenieurs en industrieel ontwerpers van de toonaangevende technische universiteit van Noorwegen.
De AssiStep is ontworpen om op natuurlijke wijze in uw thuisomgeving te passen.

montering

Kan in de meeste soorten trappen geïnstalleerd worden

AssiStep is ontworpen om zich makkelijk aan te passen aan uw trap. Het kan zowel bij rechte als gebogen trappen worden geïnstalleerd, evenals in trappen met vlakke landingen.

trygg

Houdt u veilig en actief

De AssiStep is getest en gecertificeerd door de wereldwijd erkende TÜV uit Duitsland. Het is goedgekeurd voor gebruikers met een gewicht tot 120 kg en voldoet aan de technische veiligheidsnormen EN ISO 12182: 2012 en EN ISO 14971: 2012.

bredde_foldetinn

Neemt zeer weinig ruimte in

Wanneer het handvat is gevouwen, zult u alleen de prachtige roestvrijstalen leuning opmerken.

Brochures en handleiding

Pdf

AssiStep brochure

AssiStep-brochure-dutch.pdf

Pdf

AssiStep user manual

AssiStep-user-manual.pdf

AssiStep icon

Wilt u de AssiStep proberen?

Neem contact met ons op als u de AssiStep in uw omgeving wilt proberen ->

trygg

Wilt u video’s bekijken van AssiStep gebruikers?

Neem een kijkje in in het video gedeelte ->