NTNU-Hauptgebäude
Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie

Wonen in je eigen huis gedurende je hele leven is wat de meesten van ons willen. Bij Assitech ontwikkelen we nieuwe en innovatieve oplossingen om dit mogelijk te maken.

Wat de meesten van ons als vanzelfsprekend beschouwen, kan anderen een groot gevoel van voldoening geven

Toen we de AssiStep in de zomer van 2017 in het huis van de zesjarige Peder hadden geïnstalleerd, hadden velen twijfels. Peder had nooit alleen trapgelopen zonder de steun van een volwassene. Dat hij zijn eerste testwandeling maakt met de AssiStep – helemaal alleen – is de grootste bron van inspiratie die we kunnen krijgen in ons doel om de AssiStep beschikbaar te maken voor iedereen die het nodig heeft.

Voor ons gaat het om meesterschap en kwaliteit van leven. Vrij, veilig en actief kunnen bewegen in je eigen huis zijn zaken waar we gepassioneerd over zijn. Hulptechnologie is, voor zover mogelijk, bedoeld om u in staat te stellen uw functioneren te handhaven – en niet om belangrijke bronnen van dagelijkse activiteit te verwijderen.

Peder & AssiStep

We begonnen ons werk met de ontwikkeling van de AssiStep als studenten aan de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie (NTNU) in 2012. Ons doel was om een volledig nieuw en revolutionair loophulpmiddel te maken zodat meer mensen thuis kunnen blijven; zolang ze willen.

Het resultaat was de met een award bekroonde AssiStep-traphulp.

Na een uitgebreid ontwikkelingsproces in samenwerking met gebruikers en therapeuten, werd de AssiStep in 2015 getest en gecertificeerd door de algemeen erkende Duitse inspectie- en certificeringsgroep TÜV. De AssiStep was klaar voor de markt.

AssiStep testing
TÜV-Certificaat

Sinds de lancering hebben we Noorwegen doorgereisd om te laten zien hoe de AssiStep mensen kan helpen. We hebben talloze revalidatiecentra, gemeenten, therapeuten en particulieren bezocht die elke dag van de voordelen van de AssiStep genieten. Dit heeft ons veel aandacht en erkenning gegeven, zoals kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit toen ze zelf met veel enthousiasme de AssiStep konden uitproberen.

AssiStep royals
Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen konden de AssiStep met groot enthousiasme uitproberen

Sindsdien zijn er veel dingen gebeurd. Het bedrijf bevindt zich nog steeds in het hart van Trondheim en doet ontwikkeling en productie onder één dak in onze nieuwe locatie in Fossegrenda. Het product is nu verkrijgbaar in veel Europese landen en we breiden snel uit via ons netwerk van partners en distributeurs.

We geloven dat er meer gedaan moet worden om mensen in hun dagelijkse leven onafhankelijker te laten leven. De meeste mensen willen immers zoveel mogelijk zelf doen, zonder op hulp te vertrouwen. De AssiStep is onze bijdrage aan een veiligere, meer actieve samenleving voor degenen die worstelen met de trap.

AssiStep team
Assitech Team
AssiStep winner
De oprichters achter Assitech AS.
AssiStep icon

Wilt u de AssiStep proberen?

Neem contact met ons op als u de AssiStep in uw omgeving wilt proberen ->

trygg

Wilt u video’s bekijken van AssiStep gebruikers?

Neem een kijkje in in het video gedeelte ->