Veel gestelde vragen

Assistep_Man

Vanwege het 100% modulair ontwerp, is de Assistep doorgaans operationeel en klaar voor gebruik binnen de 3 weken na bestelling. Uitzonderlijk kunnen langere levertijden voorkomen. In (hoog) dringende gevallen kunnen wij een levertijd bevestigen van twee weken. Indien alle onderdelen voorradig zijn, is het ook mogelijk de bestelling binnen enkele dagen af te ronden.

Momenteel is de AssiStep alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Volg ons op Facebook voor nieuws over onze producten.

Als u de (gevraagde) gegevens invult in onze prijscalculator, sturen we u een e-mail met een prijsindicatie en aanvullende informatie.

Van de duizenden installaties tot op vandaag uitgevoerd zijn, genieten verschillende type gebruikers de hulp van de AssiStep. De jongste gebruiker is een zesjarige jongen met hersenverlamming en de oudste een 95-jarige man met mobiliteitsproblemen. De typische gebruiker is iemand die moeilijkheden heeft om zijn of haar trap te gebruiken of de trap intimiderend vindt. Sommigen zijn op de grond of van de trap gevallen en willen daarom meer steun en veiligheid bij het traplopen. De AssiStep werkt goed voor mensen die mobiel en veilig willen blijven. De AssiStep is ontwikkeld om mensen te helpen die lijden aan Multiple Sclerose, CP, de ziekte van Parkinson, COPD, mensen die een beroerte hebben gehad en mensen die na een operatie of verwonding revalidatie nodig hebben.

De AssiStep kan aan de meeste trappen worden gemonteerd. We raden u aan foto’s te maken die het volledige verloop van de trap laten zien, evenals de gebieden rond de bovenste en onderste treden. In de meeste gevallen is het wenselijk om het railsysteem uit te breiden tot 30-40 cm vanaf de rand van de bovenste trede van de bovenverdieping. Als de ruimte beperkt is of als de muur dicht bij de trap eindigt, raden we u ons aan foto’s te sturen om snel feedback te krijgen. U vindt onze meetwijzer ook hier onder de technische informatie.

Ja, zolang de breedte van de trap minimaal 60 cm is. Trappen smaller dan 60 cm zijn ongebruikelijk.

Ja, het AssiStep railsysteem kan boven een bestaande leuning geïnstalleerd worden.

We raden echter altijd aan om een bestaande leuning te vervangen door de leuning van AssiStep. De AssiStep-leuning is gemaakt van roestvrijstaal en aluminium en is daarom ook uitstekend geschikt als leuning voor mensen die geen gebruik hoeven te maken van de AssiStep-steunhandgreep.

Ja, meerdere kinderen profiteren in hun dagelijks leven van de hulp van een AssiStep. Onze jongste gebruiker is zes jaar oud. Lees het verhaal van Peder (6) en zie hem voor het eerst alleen met de hulp van een AssiStep de trap oplopen.

In Noorwegen zijn 30% van de bestaande AssiStep-gebruikers mensen die een beroerte gehad hebben.

Hier kunt u enkele verhalen lezen van patiënten die na een beroerte de AssiStep voor een langere periode gebruikt hebben. Er zijn meerdere instanties die de AssiStep gebruiken als een hulpmiddel voor revalidatie na een beroerte en voor mensen die zich nu redden zonder aanvullende hulp. Zoals de getuigenis in de video laat zien, geven veel patiënten na een beroerte de voorkeur aan het verplaatsen van de hendel met hun best functionerende arm.

Ja. Oddbjørn (68), lijdt aan COPD en gebruikt de AssiStep sinds 2016.

Ja. Hier kun je het verhaal lezen van Andrea Elisabeth die bijna alle gevoel verloor.

We bevelen de AssiStep over het algemeen niet aan bij dementie omdat de gebruiker moet leren om de hendel op te tillen wanneer hij naar beneden loopt. Bij geheugenstoornissen dreigt het gevaar dat de aangeleerde handelingen vergeten worden.

Net als bij een rollator of een gewone leuning, is een bepaalde grijpkracht nodig om van het voordeel van de AssiStep te genieten.

Ja, de hoogte van de handgreep kan naar behoefte worden aangepast. De aanpassingen worden uitgevoerd door gecertificeerde installateurs.

We krijgen vaak de feedback van gebruikers dat het handvat bij het naar boven gaan een stuk makkelijker te verplaatsen is dan ze hadden verwacht. Het handvat is gemaakt van aluminium en weegt slechts 1,3 kg waardoor het niet veel zwaarder is dan het duwen van een rollator. Bij het verlaten van de trap wordt de hendel twee tot drie cm opgetild om de hendel naar voren te duwen. Patiënten na een beroerte doen dit vaak liever met één hand.

Ja, de standaarduitvoering van de AssiStep wordt geleverd in een combinatie van grijstinten en geanodiseerd aluminium. Neem contact met ons op als u uw AssiStep wilt personaliseren. In dit geval moet u wel rekening houden met extra levertijd.

We hebben lokale partners die zijn opgeleid en gecertificeerd om de AssiStep veilig in uw huis te installeren. De installatie zelf duurt meestal drie tot vier uur. Onze video laat versnelt het tijdsverloop van de installatie van de AssiStep zien.

Alleen in het geval wanneer de handgreep in de trap geparkeerd moet worden. Wanneer de handgreep aan de boven- of onderkant van de trap weggevouwen kan worden, zal de leuning van AssiStep niet meer dan 10 cm van de muur uitsteken.

De AssiStep is getest en gecertificeerd door de Duitse certificeringsorganisatie TÜV voor gebruikers tot 120 kg.

Momenteel is de AssiStep beschikbaar in België, Noorwegen, Zweden, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Groot Brittanië, Denmark en Zwitserland.

Er worden voortdurend meer landen toegevoegd, dus aarzel niet om een e-mail te sturen naar contact@assistep.nl als je een AssiStep wilt kopen in een land dat hierboven niet vermeld staat.

In de meeste gevallen kan de AssiStep geïnstalleerd worden. Dit geldt ook als er geen doorlopende muur langs het hele trappenhuis is. De rail van AssiStep kan in veel gevallen ook rechtstreeks boven een bestaand railsysteem worden geïnstalleerd.

Zolang er voldoende ruimte beschikbaar is aan de boven- en onderkant van de trap, is het mogelijk om meerdere beugels op hetzelfde railsysteem te plaatsen. Als u niet zeker weet of er voldoende ruimte is, stuur ons dan enkele foto’s via het contactformulier en we geven u zo snel mogelijk feedback.

Ja dat kan. Een op maat gemaakte (tas)haak is als accessoire verkrijgbaar.